En liten smakebit fra Rolf’s rikholdige museum
Jan Vidar Lie Pedersen
Birger Bremnæs
Vinneren i trafokast, Harry Flåten i aksjon. Just Qvigstad følger med.
Nils Hornæs (nr. 2 fra venstre) forteller om sine opplevelser som telegrafist under krigen. Han er visstnok eneste nordmann som fikk den høythengende ”Order of the British Empire” under 2. verdenskrig. Erling Langemyr, Rolf Riise og Magne Lein følger spent med.
Tor og Rolf auksjonerer bort diverse radioer

Bilder fra
Auksjon og loppemarked
Fielddays
Fra foreningen
Foreningen på besøk


Klikke på bildene så blir de større
Besøk hos Rolf Riise 28. august 2004

Det var ca. 30 personer som hadde møtt opp hos Rolf i Brumunddal denne dagen. Besøket startet med en omvisning i Rolf’s rikholdige museum, verksted og diverse garasjer. Videre var det bevertning med trøndersodd, smørbrød, kaffe og kaker.

Så fikk vi et kåseri av Jan Vidar Lie Pedersen fra NRK Hedmark og Oppland som fortalt om tyskernes opphold på Lillehammer fra høsten 1944 og fram til våren 1945. Den tyske overkommandoen flyttet sine kontorer fra Oslo til Lillehammer høsten 1944 og ble der fram til frigjøringen i 1945. Bl.a. ble det bygget flere fangeleire med i alt 37000 krigsfanger på Lillehammer.

Så holdt major (p) Birger Bremnæs kåseri om "En epoke i elektronisk krigføring". Engelskmennene oppdaget at tyskerne hadde et hemmelig peilesystem som de brukte til å posisjonere bombeflyene riktig over England når de skulle slippe bombene. Dette systemet besto av 2 sendere i Tyskland som sendte radiostråler mot England og der hvor disse strålene krysset hverandre var riktig posisjon for å bombe. Engelskmennene fant ut av dette og satt inn støysendere som forstyrret systemet og resultatet var at tyskerne ikke lenger kunne utføre bombingen med samme presisjon som tidligere.

Etter en kort pause ble det arrangert konkurranse i trafokast. Dette gikk ut på kaste 3 forskjellige trafoer så nære en annen trafo som mulig. Samme prinsipp som "å kaste på stikka". Vinner ble Harry Flåten med 1,5 cm.

Tilslutt var det en miniauksjon med formann Tor som auksjonarius.

Vi takker Solveig og Rolf for en flott dag med mye god mat og mange minnerike opplevelser.

Foto: Steinar Roland
ADR: Mekanikerveien 32, 0683 Oslo      TLF: 22 75 62 11
All kopiering av bilder eller artikler kun etter tillatelse fra NRHF. Medlemmers bruk av bilder, se egne regler